За първи път в Пазарджик се организира фестивал за занаятчийска бира и храна. Идеята да се съберат на едно място малки пивоварни и производители на местни храни идва от страна на екипа на “Крафт пивоварна Ромбус”. Тя е подкрепена от Община Пазарджик и Minus Еvents & Mаnаgement.

От 7 до 9 юни 2019 г. парк Стадиона в Пазарджик ще приюти различни бирени, кулинарни и културни изкушения. Пространството ще бъде разделено на пет зони за удобство на посетителите. Габриела и Стойчо от “Ромбус” искат да променят схващането, че вносните продукти са по-добри. Според тях на българския пазар има достатъчно добри алтернативи, които за съжаление са слабо познати в по-малките населени места.


Целта на Фестивала БириМанджаро е да свърже местните вкусове от страната с хората от големите градовете. Това ще стане на специално проектирани щандове за храни, напитки и занаятчийски продукти. На тях ще може да опитате над 30 вида крафт бира, мезета, сосове, сладоледи и шоколади.
За децата е предвидена зона за забавления, в която ще има пространства за спорт, работилници и игри. За по-големите деца ще има и музикални изпълнения от Светльо § the legends, Deafwave, Dino Rock, Toy Letters.


Организаторите очакват между пет и десет хиляди хиляди гости във всеки от трите дни на фестивала. Парк Стадиона се намира в началото на Пазарджик при влизането към града от магистрала Тракия ( на 90 км от София и 40 км от Пловдив).


Заявки за участие може да се направят най-късно до 23 май 2019 г.
(office@rhombusbrewery.com, 0899 189 638, 0896 843 624)
За допълнителна информация тук.

Повече за организаторите от “Ромбус” може да чуете тук.