За трета поредна година фестивалът “Отключи” кани своите приятели.

На 4 ноември 2017 г. , на голямата сцена в читалището на село Татарево ще има кино и музика на живо, ще се открие и фотоизложба. Началото е обявено за 17.00 ч.

В съботната вечер гостите в Татарево символично се посрещат с хляб и сол. Традиционно се опитва и от новата лютеница, приготвена по специална рецепта. Зад цялата организация стои несломимия дух на Наско Атанасов, космополит и творец, вдъхновител на възстановяването на културния живот в читалището. Кампанията стартира през лятото на 2015 г.. След тридесет години пауза отново започват да се провеждат любопитни и нестандартни културни прояви – концерти, изложби и кино прожекции под звездите. През 2016 г. е създадена и малка музейна сбирка за историята на читалище “Народна просвета” – Татарево.

През 2017 година “Отключи” преминава под надслов:

“Едно есенно, селско, културно импромптю с музика и кино.
Отново от нищо нещо.
Отново ОТКЛЮЧЕНО!”


Очакват се гости от цялата страна, които да станат част от този грандиозен селски купон. Кулминацията на вечерта би могла да бъде вероятната прожекция на документалния филм “Unlock the stage”, създаден от Дейвид Ростън и продуциран от Наско Атанасов. Филмът е част от официалната селекция на международния филмов фестивал за документално кино “The Quarantinе” – Варна, 2017 г.
Организаторите са подготвили приятна музикална изненада с импровизации на живо. Големият салон в читалището на Татарево има петстотин седящи места, които вероятно ще бъдат заети, но все пак е обявен свободен вход и това е напълно нормално. Носете доброто си настроение и с желание се включете в купона.

За подгряване може да прегледате два кратки клипа за историята на фестивала:

1. Unlock the Stage: The Grand Reopening /1 мин 38 сек/:
https://www.youtube.com/watch?v=CacTNmeDkJ0

2. Unlock the Stage: Tatarevo /1 мин 38 сек/:
https://www.youtube.com/watch?v=wjbwsOSdrog

видео: Наско Атанасов, снимки : Маргарита Попова /архив на фестивала/