За поредна година, на 14 февруари в сърцето на Дунавската равнина, между Никопол и Белене, се организира ритуално зарязване на лозята.
Поканата идва от Албена Симеонова – потомствен лозар и биопроизводител, председател на управителния съвет на Българска Асоциация Биопродукти (БАБ).

Поканата започва с думите:
“Ако престъпя лозарската клетва, да ми мухлясат бъчвите!”

Програмата на Трифон Зарезан 2018 в село Любеново предвижда малко работа и много веселие. Започва се с посрещане на гостите на площада в селото и кратка разходка до лозята, водена от духовата музика. След традиционното ритуално зарязване на лозята и прочитане “Клетвата на любеновските лозари”, купонът ще се премести в центъра на селото. Там има предвидени дегустации на порядъчни количества греяна ракия и био вино, подложени с празничен обяд. Музиката и танците се подразбират, хората около Дунав не празнуват без такива неща.

За гостите, пътуващи от София, е организиран безплатен транспорт до село Любеново – автобусът ще тръгне на 14 февруари в 8.30 ч от паркинга на “Трафик Маркет” (автогарата пред Централна гара). Обратният курс за София е в същия ден, след празника. Пристигането е около 20.00 ч.

(За подробности около пътуването се обръщайте на телефон 0896144375 – Кирилка Каналиева)