На 2 март 2018, в Столицата на хумора и сатирата Габрово, ще се проведе дискусия за връзката между “творческите индустрии” и туризма. На фокус е поставена една от най-динамичните и развиващите се форми на устойчив туризъм, свързваща локалните традиционни ресурси и творческия потенциал на местното население с новите очаквания на туристите. Те все по-често се искат да се чувстват пътешественици – да опознаят като докоснат, да преживеят, да направят нещо с ръцете си, да усетят и вкусят местната култура.

ИЗЛЪЧВАНЕ НА ЖИВО ТУК (На 2 март 2018 г. от 14 часа)

На форума ще бъдат представени различни форми на кулинарни курсове, арт резиденции, обучение в занаяти, танци, посещения на фабрики, дестилерии, работилници, преживявания сред розите или лозята. Лектори са експерти по темата от Испания, Холандия, Тайланд, Великобритания, Германия и България.

Основна цел е да се потърсят отговори на следните въпроси:

Как творческото мислене по света се използва като туристически ресурс и двигател за местното развитие?
Как локалните традиции и занаяти могат да бъдат иновация в областта на туризма?
Как да се промотира като креативен един продукт или отделна дестинация?


Лекторите са представители на престижни организации като Международната мрежа за креативен туризъм, Асоциацията за индустриален туризъм (Испания), ТЕАТА (Тайландската асоциация за екологичен и приключенски туризъм), Нови дестинации (Международна мрежа за туризъм и бизнес).

Програмата е динамично разпределена в петъчния следобед, а мястото не е случайно – Габрово е дом на инициативата “Селски МОЛ”. Началото е от 14 часа, в зала “Възраждане”.

Повече за събитието и заявка за участие може да направите тук