Социално предприемачество и живот на село. Двете неща в момента са модерни, имат много последователи и се движат от мечтатели. И все пак какво се крие зад тях и защо са ни нужни подобни предизвикателства?

“Театър на мечтите” е иновативна технология за генериране на идеи. Зад всеки социален предприемач стои една голяма кауза. Обикновено само един от всеки двадесет опита успява да се развие до реален социален бизнес. И въпреки това мечтите на всички останали остават живи.

“Мисли глобално, действай локално” – това е възможен девиз за всеки един уважаващ себе си социален предприемач. Но зад него стои много работа и хиляди часове трупане на опит, за да може една идея да има своя шанс да се реализира. Хората сме устроени да ни хрумват постоянно гениални идеи, които умират с изпиването на сутрешното кафе. Така човечеството губи ценни иновации и много хора продължават да бъдат нещастни.


Ателието “Социално предприемачество в действие” има за цел да изгради вашата собствена идея. Понякога тя дреме в някой ъгъл на съзнанието ви, където сте я скрили на сигурно място. Друг път е зад ъгъла на съседната къща, но ви мързи да се разходите дотам. Чрез силата на психологията и драмата ще се опитаме да я извадим на показ.

Избрали сме за арена на това събитие “Центъра за изкуство и занаяти Артел-13” в село Киселчово. Това място е плод на много реализирани идеи и на една голяма мечта. Повече за това може да прочетете тук.

Програмата на ателието е събрана в един дълъг уикенд през най-отпускарския месец (3-5 август 2018). За условията за участие може да прочетете тук.

За всичко останало ще се погрижат организаторите. Те твърдят, че в закачки и игри времето лети.
Уловете вашия личен момент и го превърнете в мечтаната от вас идея!