На 2 и 3 февруари 2019 г. в Добрич се провежда двудневен форум на еколюбци. На него ще бъдат споделени идеи на хора, които живеят в хармония със света около себе си. Покрай мечтата на организаторите за изграждане на еко селище в Добрич, те успяват да се запознаят с още млади и амбицирани българи, пазители на чистата околна среда. Те се събират заедно, за да отпразнуват две години от стартирането на дейността на ДоброЖънци.


Форумът започва в съботния ден от 10 часа в Арт залата на Частна професионална гимназия “Леонардо да Винчи” в Добрич. В програмата са включени представяне на дейността на различни инициативи и личности:

Румен Шекеров от Пловдив, един от основателите на експеримент “Събуди се”, който ще сподели подробности за общността “Задруга Вдъхновение” в село Владая до София.

Ивалин Иванов от село Малоградец, община Антоново, ще разкаже за опита си в слабо познатата система за холистична медицина “Аюрведа”, предлагана в екоселището в селото.


Васил Райчев, който ще разкаже за опита си като учител в инициативата „Заедно в час”.

Константина Петкова от село Пчеларово, община Генерал Тошево, оперната прима, която е събирала в дома си велики актьори, музиканти, писатели и хора на изкуството.

Гавраил Гавраилов от Пловдив, създател на платформа за селски туризъм Rural Balkans, който ще представи своята рубрика по програма “Хоризонт” на БНР – “ИМА ЛИ МЕГДАН”. Той ще сподели и за пътуванията си из Дунавска България, за които разказва в книгата “От Балкана до Дунав”.

Петр Добрев от с. Островное, област Одеса, Украйна – той ще сподели за опита на българската общност.



В съботния следобед програмата продължава в кафене “Стария Добрич”.

На 3 февруари (неделя) е предвидена разходка до северния бряг на Черноморието – Русалка и Яйлата.


За повече подробности следете страницата на ДоброЖънци.


Еко селище ДоброЖънци е проект на сдружение “Еко Добруджа”.